Over mij - Leonoor Visker

Mijn passie is om jou te zien genieten van je leven zonder rugpijn

Op het moment dat ik écht niet meer kón dansen van de pijn, knapte er iets in me...

Jaren geleden kreeg ik zelf rug-, nek- én schouderklachten. Mijn aanpak was: ‘even diep ademhalen, accepteren en doorgaan’. Dat was een prima aanpak totdat ik merkte dat ik steeds meer beperkt werd in de dingen die ik moest doen (het huishouden), maar ook in de dingen die ik graag wilde doen, zoals ravotten met de kinderen, dansen en sporten. Dat ik niet meer kon dansen stimuleerde me om op onderzoek uit te gaan naar wie en wat me kon helpen. Vanuit mijn achtergrond als oefentherapeut- Mensendieck had ik voldoende oefeningen om te doen, lette ik op mijn houding en beweging, zorgde ik voor ontspanning en kreeg allerlei therapeutische behandelingen en methodes, echo’s, etc… niets gaf duidelijkheid en hielp me écht. En dát was het toppunt… ík was er zó ongelofelijk klaar mee. Ik voelde me nog veel te jong, nog geen 40, om zó beperkt te worden in mijn dagelijkse leven en ben verder gaan kijken dan de ‘standaard’ weg…

Wát een verschil met nu...

Met dat onderzoek is de reis in mezelf begonnen. Ik kwam erachter dat de oorzaak van mijn pijn in mijn weggestopte emoties te vinden was. Natuurlijk wilde ik dat niet toegeven! Tegelijkertijd intrigeerde het me wel, omdat er fysiek niets aan de hand was.

Ondanks mijn weerstand, ben ik tóch aan het werk gegaan met mijn emoties en later ook met traumaverwerking. Geen gemakkelijke weg, maar ik voel me zo ontzettend blij en sterk nu! Ik kan álles weer doen wat ik wil doen zónder dat ik pijn ervaar. Geen rugpijn meer, geen last meer van mijn nek en geen verlammende, tranentrekkende pijnsteken meer in mijn schouder.

Ik kan de was weer buiten op de lijn hangen zodat het zo lekker ruikt als het droog is. Ik kan weer langer dan een uur staan en zitten zonder gekke bekken te trekken en onrustig heen en weer te wiebelen. Ik kan weer de sporten doen die ik wil. En wat mij nóg blijer maakt… ik kan weer stoeien met mijn jongens én zónder pijn dansen! Door de persoonlijke groei die inherent is aan dit proces, word ik nog steeds meer en meer mezelf en weet exact wat er in me speelt als ik wél weer een keer pijn ervaar. Nú weet ik precies wat ik kan doen als ik toch weer ‘onverklaarbare’ pijn heb en ik ben meestal binnen 5-10 minuten weer van die pijn af!

Wat je over mij als coach moet weten...

Ik volg mijn intuïtie in alles, begeleid liefdevol direct en kan met gevoel confronterend zijn. Ik doe dit met humor waar dat kan of nodig is. Ik vind niets gek, behalve ‘zo hoort het’ en ‘moet’ en ik ben altijd positief. Ik hou niet van regels en protocollen en ben daardoor top in het afstemmen en persoonlijk begeleiden van mijn cliënt. Zoals cliënten wel zeggen: “Ik heb bij jou geen uitweg en dat is niet altijd makkelijk, maar daarmee kom ik zoveel verder dan ik voor mogelijk gehouden had.” en “Ik weet niet hoe je het doet, maar je weet altijd exact wat ik nodig heb.”.

"Ik wil iedereen laten weten én ervaren dat je zelf een veel grotere bijdrage kunt leveren aan een pijnvrij leven, je gezondheid en geluk dan jezelf denkt."
- Leonoor Visker -

Mijn visie

Pijn heeft heel vaak géén fysieke oorzaak. Door emoties/trauma’s bewust of onbewust weg te stoppen, kan de spanning op het zenuwstelsel zo hoog worden, dat er ‘onverklaarbare’ klachten ontstaan. Ik ben ervan overtuigd dat een leven zónder pijn, blokkades en beperkingen voor heel veel mensen mogelijk is als ze kijken naar de oorzaak achter de oorzaak, oftewel de emoties en eventuele trauma’s, en daarmee aan het werk gaan.

Leonoor Visker,
Stressor therapeut
BRTT® & TRB® Facilitator
Pijn Reset behandelaar

Leer Leonoor beter kennen...

– Ik nog een hele stapel super interessante, ongelezen boeken heb en tóch nieuwe boeken koop. De boeken die ik écht niet kan weerstaan zijn boeken met simpele, effectieve en praktisch toe te passen methodes en boeken over emoties/trauma/lichaam.

– Ik in huis vaste plekken voor álles heerlijk vind en volledig van de leg ben als iemand mijn huiskamer verandert en de vaste plekken weg zijn, zoals de autosleutels op het keukenkastje en de plek van mijn tas.

– Mijn guilty pleasure chocola met caramel en zeezout is.

– Ik 15 jaar lang waterpolo heb gespeeld.

– Ik intens gelukkig wordt van de zon, dansen, de fluitende vogels in de lente en mijn zoons te zien stralen.

– Ik enorm hou van Sushi en Surinaams eten.

– Ik elke ochtend sport, mediteer, schrijf en affirmaties uitspreek vóórdat de kinderen wakker zijn. 

– Ik soms heel veel woorden nodig heb om duidelijk te maken wat ik nou eigenlijk bedoel.

– Ik nog steeds huil bij films zoals ‘The Green Mile’ en ‘Dancer in the Dark’ en bij ‘All You Need Is Love’.