Ontdek de kracht van lichaamsgerichte therapie!

Je lichaam vergeet gebeurtenissen namelijk niet...

Is het tijd om te gaan léven en te sprankelen?

Zit er nog wat dwars zonder dat je eigenlijk weet wat je dwars zit of je weet het wel, maar weet niet hoe je er verder mee kunt?

Dan is het wellicht tijd om die ‘dwarszitters’ de deur te wijzen door met jezelf aan de slag te gaan…

Daar is de Body Remembers Trauma Therapy en Trauma Release & Breathwork dan perfect voor!

Bij deze sessies hoef je niet te praten, je hoeft dus ook niet weten wat het is wat je dwars zit en als je het wel weet, is dat ook helemaal prima. Je lichaam praat voor jou en via fysieke oefeningen en je ademhaling kan je die ‘dwarszitters’ stapje voor stapje loslaten uit je lichaam én op je onbewuste niveau.

"Één sessie met Leonoor heeft meer met mijn lichaam en mentale gesteldheid gedaan dan een 9 maanden burn out traject met een psycholoog."
Claudia
Zelfstandig Onderneemster

Trauma therapie?

Ikke?

Wat is dan eigenlijk trauma?

Onder trauma wordt elke gebeurtenis of een aantal gebeurtenissen in je leven verstaan die te groot was/waren, te onverwacht was/waren en/of te snel ging(en) om er goed op te kunnen reageren op dat moment. Je systeem, je zenuwstelsel, raakt overwhelmed.

We denken bij trauma vaak alleen aan heftige gebeurtenissen die iemand heeft meegemaakt. Bijvoorbeeld aan geweld, slechte relatie, (seksueel) misbruik of een ernstig ongeval. Maar ook het verlies van een dierbare, pesten, ontslag, een echtscheiding of ziekenhuisopname kan een trauma opleveren. En nog veel minder bekend zijn de ‘kleine’ gebeurtenissen die alle dagen zouden kunnen voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn een afwijzing van een voor jou belangrijk persoon, een valpartij, een tik voor je billen, medische en tandheelkundige behandelingen, grensoverschrijdend gedrag en het te horen krijgen van een vervelend bericht.

Er spelen best veel zaken mee in het ontstaan van een trauma. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
 * Hulp van familie en/of vrienden
* Veilige en fijne eigen plek
* Opvoeding
* Fysieke en mentale gesteldheid
* Stress
* Etc. 

Hoe kan je trauma herkennen?

BRTT en TRB sessie; Body Remembers Trauma Therapy en Trauma Release Breathwork

Natuurlijk reageert iedereen anders, maar er zijn een aantal gevoelens / emoties waarbij het mogelijk is dat er meer onder zit dan je denkt. Belangrijk hierbij is dat je de gebeurtenis je niet hoeft te herinneren. Ons brein kan ons namelijk zó goed beschermen dat het gebeurtenissen zo diep in ons onderbewuste wegstopt, dan we het écht niet meer weten. Maar aangezien het wél gebeurd is, handelen en reageren we wel vanuit die emotionele (ziele)wonden in het hier en nu. Daarnaast is het ook belangrijk te realiseren dat er ook andere oorzaken kunnen zijn voor de onderstaande aspecten, maar als die uitgesloten zijn…

Voorbeelden van de gevoelens/emoties zijn:
* Je hebt last van onverklaarbare chronische (pijn)klachten (van rugpijn tot hoofdpijn, fibromyalgie, vermoeidheid, long-covid etc.)
* Je bent prikkelbaar, snel geïrriteerd of hebt last van woede uitbarstingen
* Je voelt je vaak down, depressief, verdrietig, boos of eenzaam
* Je voelt je vaak angstig, hebt last van paniekaanvallen of hartkloppingen
* Je voelt je vaak hopeloos, machteloos, lusteloos en je kunt je moeilijk concentreren
* Je bent vaak op je hoede, kijkt veel om je heen, slaapt slecht en/of hebt last van nachtmerries
* Een bepaalde gebeurtenis blijft heel actueel voor je en je probeert gesprekken, gedachten en gevoelens erover te ontwijken
* Je kunt heel erg schrikken bij onverwachte gebeurtenissen
* Je hebt een zinloos gevoel, een soort vervreemding alsof je niet echt meedoet     
* Je hebt het altijd koud
* Etcetera

Stap voor stap spanning uit je lichaam ontladen en (oud) zeer verwerken...

En daar help ik je graag mee!

De spanningen, emoties, trauma’s, blokkades, gebeurtenissen etc. laat je nooit allemaal in 1x los. Het gaat altijd stap voor stap, laag voor laag in jouw eigen tempo. Soms sneller en heftiger en soms heel rustig en liefdevol. Dat kan per keer verschillen en het ligt er aan wat je tegen komt in je proces. Ik zou je absoluut adviseren om meerdere sessies te doen, omdat je daarmee het meeste resultaat boekt doordat je elke sessie weer een laagje dieper afpelt en heelt of een ander stuk mag helen. Vergelijk het met sporten, één keer in de sportschool zorgt ook niet voor een fit en vitaal lichaam. 
De frequentie van de sessies zal van verschillende factoren afhangen en overleggen we altijd samen. Gemiddeld genomen zullen de sessies eens per maand zijn en ben je met 6 à 7 sessies al heel ver. Natuurlijk zal de ene minder nodig hebben en de andere meer. Dit gaat altijd in overleg.

In een sessie maak ik gebruik van de krachtige combinatie van de methodieken, BRTT® en TRB®

Body Remembers Trauma Therapy® & Trauma Release Breathwork®

De Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) is een krachtig en lichaamsgericht proces waarin je opgeslagen stress, verdrongen emoties, maar ook trauma en heftige gebeurtenissen kunt verwerken en loslaten uit je lichaam en zenuwstelsel. Je hoeft hierbij geen (eindeloze) levensverhalen te vertellen en ook niet diep te graven naar gebeurtenissen, gevoelens of emoties. Je volgt onder mijn begeleiding de BRTT® oefeningen en door de activatie van de Psoas spier (spier van de ziel) laat je mentale, fysieke en emotionele spanningen los uit je lichaam en je zenuwstelsel. Je lichaam begrijpt heel goed hoe zij/hij dat moet doen. Tegelijkertijd kalmeert je zenuwstelsel en komt er steeds meer balans en rust in je hele systeem (fysiek, emotioneel, mentaal, maar ook energetisch en spiritueel). 

Met Trauma Release Breathwork (TRB®) werken we met de kracht van je ademhaling. Het gaat hierdoor een stap dieper dan de BRTT®. Er ontstaat hierbij nog meer ruimte om de verdrongen emoties, trauma en en opgeslagen stress te ontladen en op een diepgaand niveau te helen. Met de TRB® werk je namelijk helend op het onbewuste level. Door het werken met je adem breng je jezelf naar de kern van je spanningen, blokkades, patronen, verdrongen emoties, overtuigingen, trauma’s en gedachten. Tijdens een TRB® sessie komen gedachten, gevoelens, emoties en beleving samen om zo de ‘shit’ los te kunnen laten en de heling in het lichaam, je zenuwstelsel en emotioneel te activeren. 

Simpel gezegd: Met Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) bevrijd je opgeslagen trauma (klein of groot) uit je lichaam en zenuwstelsel en met de Trauma Release Breathwork (TRB®) bevrijd je je van de diepe emotionele lading.

Trauma Release Breathwork - Body Remembers Trauma Therapy sessie
"Na elke sessie kom ik steeds meer in verbinding met mezelf en voel me steeds beter... ongelofelijk hoe krachtig dit werkt!"
Yvonne
Designer

Wat leveren BRTT® & TRB® sessies je op?

De gebeurtenissen in je leven, groot of klein, hebben een mega impact op je leven. Of ze positief of negatief waren, je leert er áltijd van. De gebeurtenissen waarop je systeem overweldigt raakte en die we benoemen als trauma, hebben invloed op:
– Op hoe je je gedraagt
– Op hoe je je voelt
– Op hoe je reageert
– Op je zelfbeeld
– Op je relaties
– Op je emotionele welzijn
– Op je kwaliteit van leven

Ik kon me dit niet voorstellen totdat ik zelf achter een aantal trauma’s kwam. Gebeurtenissen waarvan ik écht niet meer wist dat ze gebeurd waren. Toen ik met mezelf hiermee aan de slag ben gegaan, ben ik, zogezegd, door de shit gegaan. Ik ben gaan verwerken, gaan helen. Gaan helen op verschillende lagen en levels. Was het altijd leuk en makkelijk? NEE! Was en is het het waard? JA!
Ook ikzelf heb ervaren dat de impact van deze sessies ongelofelijk is. 

Als je je kunt voorstellen dat trauma impact heeft op de hierboven genoemde aspecten, dan kan je je wellicht ook voorstellen dat het dus ook een positieve impact kan hebben op ál deze aspecten als je gaat helen…. Vraag jezelf dan eens af of het dan de moeite waard is om ‘door de shit’ te gaan. 

Is het de moeite en investering in jezelf waard als jij mogelijk:
* Minder tot geen (pijn)klachten meer hebt
* Meer energie hebt 
* Emotioneel stabieler bent
* Blijer en vrijer door het leven huppelt
* Je ok voelt als je alleen bent
* Je rustiger voelt in je lichaam, mentaal en emotioneel
* Je beter kunt concentreren
* Je veilig en rustig voelt waar je ook bent
* Weer lekker slaapt met fijne dromen
* Vrij kunt praten, denken en voelen over alles wat er gebeurd is op de momenten waarop jij het wilt
* Een meer stabiele lichaamstemperatuur hebt
* Voelt dat je (eindelijk) leeft in plaats van overleeft?
* Goed en op een gezonde manier kunt omgaan met je emoties?
* Liefdevol met jezelf om kan gaan?
* Authentiek jezelf kunt zijn? 
* Etcetera

Door mijn eigen ervaringen van mezelf én met cliënten vind ik het van onschatbare waarde om deze stukken in jezelf aan te pakken en het bovenstaande jezelf te gunnen. Vanuit mijn hart en dus mijn eigen ervaringen. Je bevordert je fysieke, mentale en emotionele welzijn, je groeit als mens naar jouw 3.0 versie. 

Dus…eh… waar wacht je nog op?

"Mijn lichaam reageerde op manieren die ik nooit voor mogelijk had gehouden en ik voelde werkelijk dat er zaken die diep in mijn lichaam vastzaten, los kwamen."
Samuel
Osteopaat

Veelgestelde vragen

Met welke klachten zou je een sessie kunnen doen?
Dat is een lastige vraag om te beantwoorden, omdat dit heel divers is. Dat gaat van onverklaarbare fysieke klachten, tot aan niet lekker in je vel zitten, tot aan weten dat er het één en ander gebeurt is, maar niet verwerkt is en je wilt graag meer uit je leven halen. Kortom, als je voelt dat deze sessies kunnen bijdragen aan jouw leven, aan jóuw stap voorwaarts, neem dan contact met me op voor een afspraak.

Waarom zou je deze sessies níet willen?
Als je geen verandering wilt, als je geen stap voorwaarts wilt zetten, als je het er niet voor over hebt om ‘door de shit te gaan’, als je geen vertrouwen in mij hebt of mij niet leuk vindt (maar ga dan alsjeblieft naar een andere BRTT® en TRB® facilitator en daar geef ik je graag advies in!)

Zijn er contra indicaties waardoor je geen sessie kunt doen?
Kortgezegd: Ja.
– Als jijzelf of één van je ouders een psychose heeft of heeft gehad, dan kan je bij mij geen sessies doen.
– Bij het gebruik van drugs of alcohol gaat de sessie niet door.
– Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
– Bij bepaalde medicatie zoals anti-depressiva doe ik geen ademsessies.
Twijfel je? Neem dan even contact op. Dan kijk ik graag even met je mee wat de mogelijkheden zijn.

Wat zijn de kosten?
Één sessie duurt ca. 3 – 3,5 uur, deze vindt plaats bij mij in de praktijk, is incl. al mijn voorbereiding en mijn persoonlijke op jouw afgestemde begeleiding. De kosten hiervoor zijn 219,- incl. btw.

Is er een vergoeding vanuit de ziektekostenverzekering?
Nee, maar de kosten zijn soms wel (deels) aftrekbaar bij de belastingdienst. Dit is natuurlijk wel persoonsafhankelijk.

Ik weet niet zeker of het voor mij is…
Als je twijfelt, dan kan je altijd een mailtje sturen (hallo@vitalinkra.nl) dan denk ik graag even met je mee. Per mail ben ik het beste bereikbaar, mijn telefoon neem ik namelijk niet op als ik met iemand in gesprek ben of een sessie heb.

Kan ik na een sessie wel weer naar huis rijden?
Ja, dat is geen probleem.

Worden er entheogene middelen gebruikt bij een sessie?
Nee en die mag je zelf ook niet gebruiken vanaf een aantal dagen voor een sessie.

Wat is het advies voor na een sessie?
Mijn advies is om zo min mogelijk te plannen na een sessie en zoveel mogelijk rust en ruimte voor jezelf te creëren. De uitwerking ervan kan een paar dagen tot een week of 2 duren. 

Logo Inner Journey erkend BRTT & TRB Facilitator- Leonoor Visker
Erkend Trauma Release Breathwork Facilitator

Ik ben gediplomeerd en erkend BRTT® & TRB® Facilitator, opgeleid en erkend door ‘Inner Journey’.

Wil je zónder deze sessies kijken wat ik voor je kan betekenen voor je chronische (pijn)klachten waarvan de oorzaak niet helder is?

Contact Leonoor van Vitalinkra