Heb jij het vertrouwen in je lichaam om weer pijnvrij te worden?

Vertrouwen is bij veel mensen een dingetje. Zelfvertrouwen, vertrouwen in anderen, vertrouwen in je lichaam, etc.

Ik kan niet echt zeggen dat ik het vertrouwen in mezelf had toen ik voor mezelf ben begonnen met Vitalinkra en ook niet dat ik het vertrouwen had om pijnvrij te worden. Het waren wél dingen die ik écht wilde; diep vanuit m’n hart en ziel. Iets wat ik gevoelsmatig niet tegen kon houden en waar ik alles wel voor wilde doen.

Mensen hoeven geen pijn te hebben

Mijn overtuiging is van jongs af aan al dat mensen geen pijn hoeven te hebben en ik weet ondertussen dat je veel en veel meer invloed op je leven, je lichaam en jezelf hebt, dan dat je tot nu toe voor mogelijk hebt gehouden. Het hoe en wat was me overigens toentertijd nog niet duidelijk.😉

Door deze overtuiging en het niet weg te stoppen gevoel om voor mezelf te willen beginnen, is het vertrouwen gegroeid. Het vertrouwen in mezelf en mijn kunnen. Mijn kunnen om mijn bedrijf op te bouwen, maar ook het vertrouwen in mijn lichaam om pijnvrij te worden, in cliënten om pijnvrij te kunnen worden en ook in mijn ‘Rugpijnvrij’- programma.

hoe is jouw vertrouwen om pijnvrij te kunnen worden?

Waarschijnlijk is jouw vertrouwen om óók pijnvrij te kunnen worden én het vertrouwen dat er wél iemand is die je kan helpen ook gedaald tot -10. Ik snap dat… Je loopt misschien wel al jaren tussen ‘kastjes en muren’, ‘moet ermee leren leven’ en zit in een achtbaan van hoop, teleurstelling en frustratie.

Ik vind dat we veel te weinig (leren) vertrouwen op onszelf, op ons lichaam, op ons zelfherstellend vermogen, op ons eigen ‘weten’.
Als je dúrft te voelen, dan weet je namelijk heel goed wat goed voor je is en wat je wel of juist niet zou moeten doen. Door dat gevoel weg te drukken, ga je vaak maar mee in wat er tegen je gezegd wordt zoals bijvoorbeeld: ‘je moet ermee leren leven’ of ‘het zit tussen je oren’.

Wat kan je doen om aan dat vertrouwen in je zelf en in je lichaam te werken?

Als er geen concrete diagnose met een concrete verklaring van je pijn is gesteld, dan kan je de volgende oefeningen gaan doen en voelen welke uitwerking ze op je hebben:
– Ga dan schrijven over dat waar je je boos over maakt of iets vervelends wat je ooit hebt meegemaakt. Elke dag 10 minuten zitten en schrijven. Simpele opdracht, maar o zo effectief.
– Ga weer zoveel mogelijk bewegen met de focus op jezelf. Lekker ontspannen bewegen en telkens wanneer je pijn ervaart, zeg je tegen jezelf: “Dit is een afleiding van mijn brein en is niet nodig om nu te ervaren.” Ga niet in één keer weer helemaal los, maar bouw het rustig op. Steeds tot zover als je durft te gaan en dan nog rustig een klein stukje verder.*

Door deze kleine stappen te nemen, zet je uiteindelijk grote stappen. Je vertrouwen gaat groeien in jezelf, maar ook in je lijf. En dát is waar je het voor doet, want alleen al hierdoor kan je leven veranderen!

Hoe het bij mij verder ging?

Ik ben gestart met Vitalinkra en gedurende de tijd heb ik meer en meer vertrouwen gekregen. En daarin hielp natuurlijk ook mee dat ik zelf rugpijnvrij ben geworden door de aanpak die ik nu met jou doorloop in mijn programma.

Leonoor achter de laptop

Door in actie te komen, al zijn het kleine acties, kom je écht verder is mijn ervaring met mezelf en ook met mijn cliënten!

Wil je meer weten? Dan nodig ik je graag uit voor het eerstkomende mijn webinar (datum staat op de website) óf als je staat te trappelen van ongeduld, boek dan vooral een gratis gesprek. Beiden zijn te regelen via https://www.vitalinkra.nl Ik zou het leuk vinden om je te ontmoeten en kijk graag even met je mee om je tips te geven en te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Warme groet,

Leonoor

*= Alléén als er geen concrete oorzaak voor je pijn gevonden is. Twijfel je? Dan niet doen! Vraag dán mijn gratis vragenlijst aan om te ontdekken of dit een juiste aanpak is voor jouw pijnklachten. Dat kan via hallo@vitalinkra.nl