‘Mam, denk jij wel eens aan niets?’- 3 tips voor meer rust en balans

Met Vitalinkra update je jezelf

“Mam, kijk jij weleens naar buiten en denk je aan niets? Ik wel, maar dat vinden een paar kinderen uit mijn klas raar. Ze denken dat je niet aan ‘niets’ kunt denken.” Hierop volgde een leuk gesprek met mijn oudste zoon over balans en rust nemen.

Balans

Balans is altijd het toverwoord. Balans vanuit jóu, vanuit je hart, luisterend naar de signalen van je lichaam. De signalen zoals je rugpijn, moeheid, weinig concentratie, darmklachten of huidproblemen. Daarin kan je leren voelen wat het beste is om te doen. Daarin kan je voelen dat je rug je aangeeft dat het tijd is om bepaalde emoties te verwerken, om de ‘emotie-emmer’ eens te legen en te leren om die niet meer vol te laten lopen. Dáár kan ik je bij helpen en dan ga je merken dat je rugpijn afneemt of zelfs weggaat.

Grote stappen, snel thuis

Ik ben wel het type van de ‘grote stappen, snel thuis’, maar heb ondertussen geleerd dat je met kleine stappen óók vooruit komt. Alleen vaak veel stabieler en meer gedegen. Dus speciaal voor jou heb ik 3 ‘kleine stappen’- tips om een start te maken naar meer balans in jezelf.

3 tips voor meer balans

1. Doe elke dag een body-scan. Ga ergens liggen, begin met je aandacht in je voeten en ga met je aandacht je hele lichaam door. Scan op die manier je lichaam. Waar zit spanning of pijn? Waar voelt het niet lekker?

2. Voed jezelf met gezonde voeding. Het liefste biologisch, zo min mogelijk pakjes en zakjes, zoveel mogelijk groente en fruit en drink ca 1,5-2 liter water per dag. Zorg ook dat je je Omega3 aanvult met een hoogwaardige en pure Omega3 olie mét Polyfenolen, zodat je Omega 6 en 3 in balans zijn én alle voedingsstoffen je cellen in kunnen. (Wil je hier meer over weten of je balans hierin testen? Mail me dan even op hallo@vitalinkra.nl)

3. Las minimaal één keer per dag een moment van rust in en ga buiten zitten of kijk naar buiten en denk ‘aan niets’. … verwonder je over de dingen die je ziet, alle kleuren groen in de lente en zomer en alle mooie najaarskleuren in de herfst. Train dit naar buiten kijken en aan ‘niets denken’. Het gaat je veel rust en creativiteit opleveren!

En het balansgesprek ging verder…

In dat leuke gesprek met mijn oudste zoon, kon ik hem aangeven dat mijn ervaring is dat het voor mannen/jongens makkelijker is om ‘aan niets te denken, dan voor vrouwen/meisjes en dat ik het zelf ook nooit kon. Me er zelfs niet iets bij kon voorstellen hoe het is om aan niets te denken… Ondertussen heb ik het geleerd… in kleine stapjes… en nog steeds lukt het me niet elke dag. Meestal is mijn hoofd een 8-baans snelweg in de spits, maar als ik bewust ga zitten… de auto’s aan de kant van de snelweg laat parkeren… dan lukt het ondertussen zelfs míj om aan niets te denken en me op die manier weer op te laden.

En nu?

Leonoor achter de laptop

Schieten er nu vragen door je hoofd of wil je even sparren met betrekking tot je rugpijn? Schroom niet en mail me op hallo@vitalinkra.nl of vul het contactformulier in, dan kunnen we een afspraak inplannen. Ik kijk graag even met je mee.