Bloggen, cirkels en patronen doorbreken

“Bloggen? Ik? Ik weet niet eens hoe het moet…”. “Je moet gewoon een stukje schrijven en dat is het”, zegt ze. “Oh” antwoord ik. “Ok… Maar waarover dan?”. “Ja, dat weet ik ook niet. Dat weet je vast zelf wel”, geeft ze daarop als antwoord.

black and white laptop

Dus zo is bij deze mijn eerste blog geboren. En nu schieten er zo enorm veel onderwerpen door mijn hoofd dat ik bijna niet meer weet waar ik moet beginnen. Laat ik beginnen bij de cirkels en patronen waar we in leven. We leven allemaal ons leven en doen de dingen die we doen op een manier waarvan we ooit dachten dat dat goed was. Maar vraag je je wel eens af of dat nog steeds zo is? Is het nog steeds goed voor jóu om het op die manier te doen?

Veranderen

Ik kom er met enige regelmaat achter dat ik dingen wil veranderen in mijn leven. Dat kunnen kleine en grotere dingen zijn. Met respectievelijk weinig of veel impact. Het gaat van dingen anders bekíjken tot dingen anders dóen. Praktisch voorbeeld? Een poos geleden voelde ik me fysiek wat minder lekker in mijn vel zitten. ‘Vroeger’ deed ik best veel aan sport. Maar dat was ondertussen wel al weer een aantal jaren geleden.

Hardlopen

cheerful sportswoman running along hill in summer

Ik kwam in een cirkeltje terecht van mopperen op mezelf over van alles en nog wat. Herkenbaar? Op het moment dat ik dat cirkeltje ging herkennen, kon ik maar één besluit nemen. Als ik het anders wilde, dan moest ik het anders gaan doen. Conclusie: ik moest iets zoeken om die cirkel te doorbreken. In dit geval ben ik gaan hardlopen. En je mag best weten, hardlopen was niet mijn ding. Maar samen met een hardloopmaatje liep het goed. Ik begon er plezier in te krijgen, stelde mezelf doelen in tijd en in afstand en downloadde er zelfs speciaal een app voor.

Ik vind het nu héérlijk om te gaan hardlopen en loop vaak alleen. Verwacht geen spectaculaire tijden, wedstrijden of afstanden; ik loop omdat ík me er lekker bij voel. Ik voel me fysiek en mentaal sterker, zit lekkerder in mijn vel en ben niet meer zo aan het mopperen op mezelf.

Cirkels en patronen doorbreken

De reden voor mij om te starten met hardlopen was om mijn cirkel te doorbreken. Ik wilde iets veranderen, omdat ik me niet meer happy voelde. Dus nu aan jou de vraag: Ben jij je bewust van jóuw cirkels en patronen? Ik kan je uit ervaring vertellen dat het loont om je bewust te worden van je eigen cirkels en patronen. Dat geeft je namelijk de mogelijkheid om je dingen anders te gaan bekijken en/of anders te gaan doen. Op die manier kan je je cirkels en patronen gaan doorbreken en voel je je beter, blijer, fitter, sterker of wat dan maar ook je doel is!

Lukt het niet om het alleen te doen en/of blijft je pijn steeds terugkomen of bestaan? Neem dan contact met me op via het contactformulier op de website of via hallo@vitalinkra.nl Dan luister ik graag naar je situatie en bekijk ik of ik wat voor je kan betekenen!

person holding brown paper with i love you text