Wel pijn? Géén oorzaak??? Maak kennis met TMS, DPS en SOLK!

Ik help je graag met je rugklachten vanuit TMS, DPS en SOLK

TMS, DPS en SOLK…. dat klinkt wel heel klinisch en ernstig, hè? Ik kan me ook voorstellen dat je klaar bent met alle stempels die je misschien al gekregen hebt en wellicht niet klopten voor je gevoel. Ik hou niet van stempels, maar sóms maakt het het leven wel wat makkelijker…

Door onbekendheid van TMS, DPS en SOLK, nog stééds pijn

Waarschijnlijk ben jij één van de ontzettend veel vrouwen van 40-50 jaar die rond loopt met rugpijn waarvan de oorzaak onduidelijk is. Een logisch gevolg van die onduidelijkheid is dat ook niet duidelijk is hoe je het aan moet pakken om van die pijn af te komen. Ik ben benieuwd of het volgende herkenbaar voor je is als je rugpijn hebt:

* Massage, dry-needling, houdingsoefeningen, koude therapie, warmtelampen, de fysio, fitness, oefentherapeut, ontspanningstherapie, etc, etc… Je hebt vaak al van alles en nog wat geprobeerd om van die rottige pijn af te komen en het geeft misschien wat tijdelijke verlichting of je bent 1 dag pijnvrij, maar een hoogstens dag later is het er in dezelfde mate weer.

* Zelfs bij de huisarts en in het ziekenhuis heb je onderzoeken gehad, er zijn röntgenfoto’s en echo’s gemaakt en misschien ook wel MRI’s. Maar… de rugklachten waarmee je het ziekenhuis na al die onderzoeken en afspraken uit bent gelopen, zijn hetzelfde als die waarmee je maanden of jaren geleden er naar toe ging. Je krijgt van diverse artsen, specialisten en therapeuten te horen dat ‘het tussen je oren zit’, ‘dat er niets aan te doen is’ of ‘dat je er maar mee moet leren leven’…

Geraniums…

Geraniums zijn voor 'oude' mensen, nog lang niet voor jou!

Mega irritant dat ‘ze’ dat tegen je zeggen, toch? Je bent nog veel te jong om achter de Geraniums te zitten, omdat je bijvoorbeeld je werk niet meer kunt doen zoals je wilt en zoals van je verwacht wordt. Of omdat het huishouden door je partner (naast zijn fulltime baan) en je kinderen gedaan wordt, omdat jou rugpijn je ‘nogal dwars’ zit.

Wat is nou TMS, DPS en SOLK?

Nou zijn er natuurlijk uitzonderingen zoals altijd en overal, maar als álles onderzocht en bekeken is en er is géén oorzaak aan te wijzen voor je pijn of voor de intensiteit van de pijn, dan is de kans groot dat je het kunt scharen onder dr. Sarno’s TMS (Tension Myositis Syndrom), Adam Heller’s DPS (Diversed Pain Syndrom) of ons Nederlandse SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten).

Artsen, onderzoeken en termen met allemaal 1 conclusie: Er zijn onbewust onderdrukte emoties aanwezig die er, simpel gezegd, voor zorgen dat de spanning in je zenuwstelsel zo hoog wordt dat er pijn ontstaat. Échte pijn en géén verzonnen pijn!

Over de stempels TMS, DPS en SOLK…

Ik heb ook de stempel TMS/DPS/SOLK (hoe je het maar wilt noemen) geaccepteerd en ben aan het werk gegaan met mezelf. Nu ik pijnvrij ben, heb ik een carrière switch gemaakt van Oefentherapeut Mensendieck naar… tja… TMS coach? TMS therapeut? DPS coach? DPS therapeut? SOLK coach? SOLK therapeut? Mind Body coach? Mind Body therapeut? Zeg het maar… Voor mij voelt Mind Body coach het meest passend, dus die stempel neem ik met trots en heel veel liefde.

Stempels… misschien heb je een haat-liefde verhouding ermee. Soms een hekel eraan en soms is het ook nodig om te weten welke stappen je kunt nemen. Hoe is het bij jou?
Misschien mag jíj nu ook de conclusie trekken dat je een nieuwe stempel hebt… TMS? DPS? SOLK? Het maakt niet uit, maar in dát geval zeg ik:
GEFELICITEERD! Dan kunnen we samen aan het werk en op weg gaan naar je pijnvrije leven!

Met Vitalinkra update je jezelf

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een vragenlijst ontvangen waarmee je een indicatie kunt krijgen of TMS, DPS of SOLK bij jóu speelt? Stuur me dan even een mailtje en vraag daarin de vragenlijst aan.

Warme groet,
Leonoor
hallo@vitalinkra.nl