Hoe kom je het beste van chronische rugklachten af?

Door je rugklachten aan te pakken op een holistische wijze én te kijken of je daar de oorzaak kunt aanpakken! Wat dat dan inhoudt en waarom het werkt? Dat lees je hieronder in deze blog.

Wat doe je als je rugklachten hebt?

woman looking at sea while sitting on beach

Ontzettend veel vrouwen hebben rugklachten. De meeste vrouwen met rugpijnklachten lopen in eerste instantie ermee door. Herkenbaar? Dit gaat net zolang totdat je steeds meer beperkt wordt in je doen en laten. Het (lang) zitten wordt steeds lastiger, sporten lukt niet zo goed meer, spelen en stoeien met de kinderen is er niet meer bij en het begint ook een negatieve invloed te krijgen op je slaap en je energielevel.

En dán wil je wél wat doen aan je rugklachten…

Bovenstaande situaties zijn voorbeelden waarin je dan vaak wél aan de bel gaan trekken. Je gaat naar de Huisarts, Fysiotherapeut, Manueel therapeut, Oefentherapeut, Chiropractor, Röntgen foto, MRI scan, CT-scan, Personal Trainer, etc. Álles en iedereen kan ingezet worden (en soms zelfs tegelijkertijd) om je te helpen om van je klachten af te komen.
Wat je misschien opvalt, is dat het alleen maar gericht is op 1 aspect van ‘de mens’: Het fysieke aspect.

Hoe verder als jouw rugklachten niet weggaan of toch steeds terugkomen?

don t panic text on tissue paper

De mensen die ik spreek en de afgelopen jaren heb gesproken zijn vaak al diverse methodes, therapieën, artsen en ziekenhuizen verder zonder dat ze volledig van hun klachten af zijn en heel vaak ook dat er geen aanwijsbare oorzaak is. “Het gaat wel beter, maar…” is voor mij een veel gehoorde uitspraak. De klachten komen namelijk weer terug of de rugklachten zijn wel opgelost, maar nu heeft iemand nekklachten of knieklachten. Is het dan nú tijd om het eens op een andere manier aan te pakken?

Pak je rugklachten eens anders aan!

De oorzaak is dus niet te vinden tot nu toe. Er is wellicht al door diverse mensen op diverse manieren iets aan je symptomen (je pijn) gedaan, maar het mocht nog niet baten. Heb je wel eens het gevoel dat er meer meespeelt dan alleen het fysieke aspect? Ja? Ga er dan maar vanuit dat dat klopt. Nog niet dat gevoel gehad? Denk je dan dat het mogelijk is dat er meer meespeelt dan alleen het fysieke plaatje? Ik ga er vanuit dat je denkt in die mogelijkheid, anders lees je deze blog waarschijnlijk niet. Pak je rugklachten dan nu eens op een andere wijze aan en werk aan de oorzaak achter de oorzaak!

Waarom zou je je chronische rugklachten op een andere wijze aanpakken?

Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het fysieke, mentale, emotionele, biochemische en energetische vlak van ons zijn niet los van elkaar te zien. Het één heeft invloed op het ander en andersom.
Als je dit ziet als een ketting, dan kan je wellicht begrijpen dat als er bijvoorbeeld iets niet goed gaat op het emotionele vlak, het invloed heeft op alles. Stel je bent enorm boos om een bepaalde situatie, boos op jezelf omdat je vindt dat je het niet goed aanpakt, boos op een ander, omdat…, Je ervaart stress op het mentale vlak, de spanning in je spieren vliegt omhoog (fysiek), je gaat snoepen / roken / alcohol drinken (biochemisch), je wordt chagrijnig en prikkelbaar en je energieniveau gaat omlaag, waardoor… etc etc etc. Je komt dus in een vicieuze cirkel terecht (Lees hier mijn blog daarover)  

Dit alles betekent dus dat als je 1 schakeltje aanpakt, het invloed kan hebben op alle schakeltjes. Maar dan moet je wel het juiste schakeltje hebben voor de juiste invloed…

Emoties en rugklachten

Wat ik bijna altijd zie bij vrouwen die chronische rugklachten hebben, is dat er een emotionele component meespeelt op een overheersende manier. Daar hoef je je overigens zeker niet bewust van te zijn! Dit speelt namelijk op een onbewust niveau. Door te kijken naar je emoties en de andere schakeltjes van de ketting en daarmee aan het werk te gaan, lossen vele chronische rugklachten op. Soms gaat het heel erg snel en soms heeft het meer tijd nodig. De ervaring leert in ieder geval wel, dat de vele mensen die je voor zijn gegaan in het volgen van de Pijn Reset Methode, enorm zijn opgeknapt en geen of weinig klachten meer hebben! …inclusief ikzelf!


Lukt het je maar niet om van je klachten af te komen of blijft je pijn steeds terugkomen? Neem dan contact met me op via het contactformulier op de website of mail me op hallo@vitalinkra.nl Dan luister ik graag naar je situatie en bekijk ik of ik wat voor je kan betekenen!

Vitalinkra helpt vrouwen pijnvrij te worden